1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER FREDAG 13 JULI

De tror på Almedalsveckans framtid
Almedalsveckan i Visby har lockat fler arrangörer än förra året men färre toppolitiker. Under veckan har studenter från Stockholms universitet undersökt vad varumärket Almedalen står för  - håller det på att stämplas som ett PR-jippo eller är det fortfarande en viktig politisk händelse? Och vad har Gotland att vinna på att veckan fortsätter? Mattias Goldmann på PR-byrån Westander och Elisabeth Qvarford från Institutionen för reklam och PR vid Stockholms universitet tror på veckans framtid. 

(Kl. 15:36)

Reporter johanna.eklundh@sr.se


”Barnsjukdomar” bakom maskinfel på Gotlandia II
Det är fortsatta förseningar för turerna med snabbfärjan HSC Gotlandia II mellan Visby och Nynäshamn, på grund av problem med maskinerna. Sedan första juli har det varit en del fel på färjan de senaste två veckorna, konstaterar Jan-Erik Rosengren som är till förordnad vd för Destination Gotland. På lördag hoppas han dock att båten ska köra normalt.

(Kl. 15:07)

Reporter mika.koskelainen@sr.se


Nord Stream betalar för havsprojekt
Företaget Nord Stream, som vill bygga en gasledning genom Östersjön mellan Ryssland och Tyskland, tänker finansiera olika projekt som inte har med själva gasledningen att göra.

(Kl. 15:25)

Reporter kjell.k.kihlberg@sr.se 


”Armarna lär hänga på honom efteråt”
Triathlon-världsmästaren Vidmantas Urbonas ska försöka att simma tvärs över Östersjön, från Kalmar, via Öland och Gotland till Litauen. Den gotländska simmerskan Ida Sandin berättar vad hon tycker om den idén och hur hon tror att Vidmantas kommer att må.

(Kl. 15:15)

Reporter mika.koskelainen@sr.se


Efter politikerna kommer bratsen

Inför ”Stockholmsveckan” intervjuas solbadaren Maria Algemark och Ubbe Wallin på Gutekällaren om den kommande partyveckan.

(Kl. 15:53)

Reporter therese.bergstedt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".