1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TISDAG 17 JULI

M lovar mer pengar till ringmuren
Moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnusson hävdar att Visby ringmur får för dåligt underhåll. Cecilia Magnusson menar också att staten måste ta större ansvar för att vårda ringmuren.

(Kl. 15:17)
Reporter therese.bergstedt@sr.se


Minskad ekoodling
Åtta procent av jordbruksmarken på Gotland är ekologiskt odlad och det är en minskning jämfört med tidigare år. Det framgår av ny statistik från Jordbruksverket. År 2003 var det tretton procent av jordbruksmarken på ön som var ekologisk, jämfört med nuvarande åtta. Peter Olsson är ordförande för LRF på Gotland. Så här säger han om minskningen.

(Kl. 15:07)
Reporter lars.eskelind@sr.se


Människan har gjort husdjuren dummare
Carl von Linné fyller som bekant 300 år i år och detta uppmärksammas i en rad arrangemang här på Gotland. Just nu pågår Linnéveckan för fullt i Vamlingbo med föredrag och musik på programmet. En av talarna denna vecka är genetikprofessorn Leif Andersson. Och han vet varför vissa hästar är vita och varför hönorna har gula ben.

(Kl. 15:37)
Reporter therese.bergstedt@sr.sePå jakt efter myntskatter
Har du något gammalt mynt i någon låda hemma? Det kan vara en smärre guldgruva. Myntentusiaster kan lägga stora summor pengar för att få lägga vantarna på riktiga samlarobjekt. Det dyraste myntet som sålts i Norden hade en prislapp på över tre miljoner. Just nu åker Börje Sjöberg och Carina Olsson, myntsamlare från fastlandet, runt på ön för att köpa gotlänningarnas värdefulla mynt.

(Kl. 15:46)
Reporter johanna.eklundh@sr.se


Ny fritidsgård i Visby hamn
Den här veckan öppnar en ny fritidsgård i Visby hamn. Det är kommunens fritidsgårdsverksamhet som tillfälligt flyttar till hamnen för att möta de ungdomar som spenderar kvällarna i nöjesvisby. Roger Anrog, ansvarig för verksamheten intervjuas.

(Kl. 16:11)
Reporter johanna.eklundh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".