1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER ONSDAG 18 JULI

Psykisk sjukdom visade sig vara tumör
När Emilia Johansson från Klintehamn fick epilepsiliknande kramper trodde läkarna att anfallen hade psykiska orsaker. Först många år senare, när Emilia Johansson flyttat till fastlandet, gjordes en hjärnröntgen och då upptäcktes en hjärntumör som kan ha orsakat de epileptiska anfallen.

Emilia Johanssons krampanfall ansågs i flera år bero på psykiska orsaker. Tills kärleken fick henne att flytta till Skellefteå.

Reporter therese.bergstedt@sr.se

Emilia har anmält ärendet till hälso-sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, och där fick hon svaret att eftersom ärendet är mer än två år gammalt kan man inte ställa någon till svars för det inträffade. Ett fel inom vården måste anmälas inom två år efter att det inträffat om nämnden ska ta upp det till prövning, berättar Josef Driving, handläggare på HSAN.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Glada dagar i Visbys hamn
Kustbevakningen rapporterade idag att det festats hårt i Visbys gästhamn inatt. Eter åkte ner till småbåtshamnen och mötte många obekymrade båtägare.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Full fart i pulverfabriken
Världsmarknadspriset på mjölkpulver har ökat rejält det senaste året, från ca 20 kr till 35 kronor per kilo. Anledningen är stor efterfrågan i hela världen. Arlas anläggning i Visby är en stor tillverkare av mjölkpulver, 90 procent av den mjölk som kommer in blir pulver. Färskuvaruchefen Anders Selin berättar vad det stigande världsmarknadspriset innebär för deras del.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Trubadur med många strängar på sin lyra
Så här års är det många underhållare som befinner sig på Gotland. En del är musiker, andra är teaterskådisar eller komiker. Eter träffade en som är allt i en och samma person, trubaduren Cristoffer Svärd.


Reporter
johanna.eklundh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".