1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TORSDAG 19 JULI

Folkraceolycka i Follingbo
Tre personer fick föras till lasarettet efter att de fått ett skyddsräcke på sig i samband med folkracetävlingen i Follingbo. Olyckan inträffade vid starten av ett heat där flera funktionärer blev påkörda. Janne Lönnmark är Folkraceutskottets ordförande på Svenska Bilsportsförbundet och berättar om olyckan.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Brister i vården av självmordsbenägna

Idag presenterade Socialstyrelsen en granskning av hur vården hanterar självmordsbenägna patienter, och man har hittat stora brister. Självmord hade i många fall kunnat undvikas menar Socialstyrelsen om olika vårdinrättningar hade varit bättre på att ta reda på och informera om hur patienten mår. Andrea Widén är chefsläkare på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen på Gotland, och hon tycker det är bra att den här granskningen görs.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Hoffstedt vill att Gotland ska bli spelledande
Moderata kommunalrådet Gustaf Hoffstedt vill att Gotland borde bli Sveriges Malta. På Malta har privata internetspelbolagen utvecklats starkt de senaste åren och det samma utveckling borde kunna skapas även på Gotland, anser Hoffstedt.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Förfest

Under torsdagskvällen har landshövding Marianne Samuelsson sin traditionella sommarfest, och i samband med den delas det ut ett stipendium till en student på högskolan. I år går priset till Isabel Enström, som pluggar på biologiprogrammet. Eter träffade Enström som berättade vad priset betyder för henne.


Reporter lars.eskelind@sr.se


Storebror ser dig

Under Almedalsveckan testade polisen nya övervakningskameror som sätts på helikoptrar. Med de kamerorna kan man från en kilometers avstånd ta så bra bilder att de kan identifiera människor. Ett stort steg för tekniken, men det innebär också att vi blir mer och mer övervakade. Det finns en stark trend för fler övervakningskameror i affärer, på kontor, entréer eller på allmän plats. Förra veckan sökte Gotlandspress tillstånd för att få sätta upp övervakningskameror vid tidningshusen i Visby. Inger Hammar, journalist på Gotlands Allehanda, berättar om kamerorna.

Reporter kjell.k.kihlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".