1 av 2
2 av 2

ETER MÅNDAG 23 JULI

För fulla för att gå på färjan
Tre passagerare som skulle till fastlandet natten mot söndags fick inte gå på färjan - de var helt enkelt för fulla och uppträdde våldsamt. Peter Lindström är bokningschef på Destination Gotland.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Turister blir föräldrar till gäddor
Turism finns det ju mycket av här på Gotland, det finns allt ifrån äventyrsturism och ekoturism till sol- & badturism och historieturism. Men från och med i höst kommer en ny sorts turister flockas längs vår kuststräcka med höga gummistövlar och ett spö i högsta hugg. I höst kommer de första gäddturisterna till Gotland.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Stenigt och ovänligt
Det nyrenoverade kallbadhuset i Visby får kritik från arkitekten Birger Andersson. Andersson menar att badet inte är anpassat för barnfamiljer. Det finns ingen plats för barnen att bada och leka, gångarna är fyllda med kantig makadam som gör att man inte kan gå barfota, säger Birger Andersson.

Reporter tommy.lundberg@sr.se

Anledningen till att kallbadhuset ser ut som det gör just nu är att bygget bara är halvfärdigt. Det svarar kommunens tekniske direktör Bertil Klintbom, som är ansvarig för ombyggnaden av kallbadhuset.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Omtalad yrkesgrupp
Hur står det till med kommunens personliga assistenter? Förra veckan berättade vi i Eter om fyra vårdare som misstänks för att ha begått övergrepp mot en vårdtagare. Under måndagen hörde vi om personliga assistenter som fuskat med tidredovisningen. Eter bjöd in kommunens socialdirektör Lena Lager för att höra om arbetsvillkoren för personliga assistenter.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".