ETER FREDAG 27 JULI

Sommarjobbigt
Sommarlov betyder också jobb för många av Gotlands unga som återfinns i glasskiosker, butiker, caféer och restauranger under turistsäsongen. Men frågan är hur de har det på sina sommarjobb? Till LO-fackets hjälptelefon har ovanligt många ungdomar vänt sig för att få hjälp med löne- och anställningsfrågor. Eters reporter gav sig ut på stan och mötte skiftande erfarenheter.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Uppåt för öns potatisodlare
Man brukar säga att den enes död är den andres bröd och det är sanning för Gotlands potatisodlare just nu. På fastlandet och i Europas mest potatisproducerande länder öser regnet ner och det har förstört stora delar av potatisskörden. Men på Gotland har det regnat precis lagom så öns potatisskörd blir värd sin vikt i guld. Eters reporter träffade potatisodlaren Stefan Svensson som precis varit ute på åkern och skördat den gyllene potatisen.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Brända ben hittade
Nya arkeologiska utgrävningar i Fröjel har gett spännande resultat med ett hundratal fynd från sex, sju och åttahundratalet. Den som har lett utgrävningarna är arkeologen och doktoranden vid Göteborgs universitet Alexander Andreeff. Han hoppas att utgrävningarna runt den nu aktuella bildstenen i Fröjel, från 800-talet, ska leda till att vi får större förståelse för den tid då stenen restes.

Reporter kjell.k.kihlberg@sr.se


Vädret kan ge dyrare försäkringar
De senaste åren har vi vant oss med kraftiga stormar och stora mängder regn som översvämmat marken. Det har skapat mer jobb och dyrare kostnader för försäkringsbolagen. Mats Olofsson från Länsförsäkringar berättar om hur vädret påverkar derass verksamhet.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista