ETER MÅNDAG 30 JULI

Ingmar Bergman är död
Regissören Ingmar Bergman har avlidit 89 år gammal i sitt hem på Fårö. I en inspelning från 1979 berättar Ingmar Bergman för Radio Gotlands reporter Lennart Bergh om hur det kommer sig att han kom till Fårö.


Och på bygdegården på Fårö minns Kerstin Kalström, Tomas Söderlund och Jannike Åhlund demonregissören.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Fick jobba gratis
Du är ung, arbetslös och vill gärna ha ett jobb. Så hittar du en annons hos arbetsförmedlingen som verkar lovande, hos en arbetsgivare som låter intresserad och vill att du ska komma dit. Precis så var det för Frida Weber Lexmark. Hon sökte jobb på Claras Trädgårdscafé & Restaurang i centrala Visby. Allt verkade bra. Det var bara det att för att bli aktuell för jobb på restaurangen så ville ägaren att hon skulle komma dit och provjobba , helt gratis. Därefter gick det mesta fel.


Mats Bendelin
på Hotell och restaurangfacket är inte förvånad över Fridas berättelse.

Eters reporter ringde upp Christian Hanna för att höra hur ägarna till Claras Trädgårdscafé & Restaurang ser på saken.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Sahara Hotnights laddar upp
Ikväll spelar The Ark, Bo Kaspers Orkester och Sahara hotnights på Kneippbyn. Eter dricker te på hotellet med Jennie Asplund, gitarrist i Sahara Hotnights.

Reporter johanna.eklundh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista