ETER FREDAG 3 AUGUSTI

Medeltidsveckan får ny konkurrens
Till nästa höst kommer medeltidsveckan på Gotland att få en konkurrent. I samband med filmatiseringarna av Jan Guillous romanfigur Arn gör kommunerna kring Kinnekullebygden en storsatsning på att bygga upp ett medeltidscenter.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Ljust på gotländska arbetsmarknaden
Fler och fler gotlänningar får jobb. Trots stor oro inför de nya reglerna på arbetsmarknaden så har läget på den gotländska arbetsmarknaden ljusnat betydligt. Tina Ersson är chef på Arbetsförmedlingen på Gotland.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Fästingar och urinvägsinfektioner
Om man blir sjuk på sin Gotlandssemester behöver man inte vänta tills man kommer hem med att gå till läkaren för på Visby lasarett finns det en speciell läkarmottagning bara för turister. Eters reporter begav sig dit för att se hur turisterna mår på ön.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Direkt från Visbytravet
Idag är årets höjdpunkt på Visbytravet när Gotlandslöpningen äger rum. De flesta av Sveriges elitkuskar är på plats på Gotland. Radio Gotlands Ingemar Jacobsson fanns på plats innan loppet tillsammans med kuskarna Roger Malmqvist och Daniel Olsson.

eter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista