ETER TISDAG 7 AUGUSTI

Var finns fynden?
Loppisar och auktioner finns det gott om här på Gotland, och i hela Sverige för den delen. För intresset för gamla föremål å antikviteter är stort i Sverige. Det märktes inte minst på Gotlands antik - och samlarmässa som avslutades nu i helgen, där allt från glasserviser, dockor och plastfåtöljer fanns till försäljning för nostalgiska kunder. Och med detta massiva intresse för gamla grejer är det frågan om det överhuvudtaget går att göra några fynd längre på loppisarna?

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Ingen cigg på jobbet, tack
Om du vill jobba på Coop Forum i Östercentrum måste du ha god fysik, motionera och vara absolut rökfri. Det kan man läsa i deras jobbannonser som ligger ute just nu. Men varför är det egentligen viktigt att personalen i konsumkassan inte ska ta en cigg på lunchrasten? Eter träffade butikschefen Ola Mattsson nere i butiken.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Algblomning på gång?
Det varma vädret har gjort att algblomningen i Östersjön har setts på ytan nära den gotländska kusten. Eter pratar med Helena Höglander som arbetar vid informationscentralen för egentliga Östersjön.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Färre ejderungar i år på Lilla Karlsö
Det har kläckts ovanligt få ejderungar på Lilla Karlsö i år. Det beror på att det inte finns tillräckligt mycket mat. Men hur ser det ut på övriga Gotland?

Reportrar therese.bergstedt@sr.se och lars.eskelind@sr.se

Gotländska till OS
Gotländska Anna Nilsson var med i det lag i goalball som igår blev klar för OS i Peking nästa år. Det handlar om paralympics, OS för funktionshindrade. Efter en kvalturnering i Brasilien står det klart att Sverige är ett av åtta lag som får vara med i OS och en av deltagarna i laget är synskadade Anna Nilsson.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista