ETER ONSDAG 8 AUGUSTI

Chockade familjer efter blixtnedslag i Grynge
Imorse slog blixten ned i en sommarstuga i Grynge. Lyckligtvis skadades ingen allvarligt men familjen som låg och sov i sommarstugan chockades rejält av den här händelsen. Eter åkte ut till Grynge och träffade Anna Nedergård som är syster till en av de drabbade och som dessutom bodde i sommarstugan bredvid. Så här berättar hon om den tumultartade morgonen.

Reporter johanna.eklundh@sr.se

Försenad sarg i Hemse ishall
Det har blivit problem med sargen i Hemse ishall. I somras togs den gamla sargen bort för att man skulle ersätta den med en ny, men leveransen har blivit försenad, vilket ställer till det för Sudrets hockey. Här hör du Niklas Callenmark, från kommuen, Inge Hederstedt, Sudrets hockey och Ulf Knutas, Rantsow Sport.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Kollar vattenskotrar
Med undantag av fyra platser är det enligt lagen förbjudet att köra vattenskoter längs den gotländska kusten. Men ändå kan man se skotrarna nästan överallt. Eters har besökt kustbevakningens fartyg för att prata om reglerna kring vattenskotrar. Här hör du kustbevakarna Bengt Norrby och Dennis Jönsson.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Svart i rutan
Under tisdagskvällen var det några abonnenter på Gotland som blev utan tv i ett par timmar. För de som tar emot digitala signaler från Follingbomasten blev det svart i rutan. Enligt rapporter från Follingbomasten så fungerade alla instrument som de skulle och felet fanns på annat håll i Sverige. Lennart Ivarsson är informationschef vid Teracom, det företag som sköter distribitionen av tv-signaler.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Medeltidsveckan under lupp
Vad är det egentligen som är bra med Medeltidsveckan? Eters reporter Therese är väldigt skeptisk till hela jippot och begav sig till tornerspelen där medeltidsentusiasten Ellen Norrby fick i uppgift att omvända skeptikern.

Reporter therese.bergstedt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista