ETER TORSDAG 9 AUGUSTI

Satsningen i Herrvik går vidare
Det händer saker i Herrvik. Tillsammans med sockenutvecklingsprojektet och ortsbor driver sedan några år tillbaka Nygarns utvecklingsbolag, ett projekt för att bland annat köpa och rädda Herrviks hamn. Igår kväll samlades ett 50-tal kringboende i samlingslokalen Skansen för att få veta hur det går. Ordförande i Nygarns utvecklingsbolag är Gunnar Bendelin.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Anställd på lassis avstängd
En person anställd på lasarettet har fått sluta sin tjänstgöring i förtid. Personen i fråga har under sommaren hyrts in från ett bemanningsföretag och enlgt lasarettets ledning har den anställde brustit i journalföringen kring läkemedelshantering. Chefsläkare Ingrid Taylor berättar.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Rusning till öns bokoaser
Den här regniga och ruggiga sommaren har öns bokhandlare och bibliotek haft högsäsong. Bokhandlarna rapporterar en försäljningsökning med mellan 20 och 30 procent. Folk tröstar sig med en god bok på semestern när det inte är något vidare badväder. Eter begav sig till Almedalsbiblioteket och träffade bibliotekarien Anna Säve Söderberg och låntagaren Fredrik Gustafsson.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Utflyttade ordnar nya jobb på Gotland
Varje år sprids tre och en halv miljard kronor ut över världen via Gotland i form av pensioner och sjukförsäkringar. Mer pengar kan det bli när fler och fler tar med pensionen utomlands. Sirkka Kjellberg är en av dem som funderar på att lämna Sverige. Om många gör som hon så kan det betyda fler jobb till Gotland.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Trendigt att mäta turister
Vi har tidigare berättat att kommunen och Gotlands turistförening vill ta reda på mer om hur mycket pengar som Almedalsveckan drar in till Gotland. Därför har man anlitat en organisation som under veckan gjorde undersökningar bland besökarna. Den här veckan görs en liknande under medeltidsveckan. Och det verkar vara en trend att arrangörer vill bli mer medvetna om hur deras tillställningar går hem hos publiken. Laila Gibson är marknadsanalytiker på Turismens utredningsinstitut. Hon åker land och rike runt för att ta reda på vad arrangemangen ger ekonomiskt, och efterfrågan är stor.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista