ETER FREDAG 10 AUG

Svensson (s) om lasarettsavstängningen
På torsdagen rapporterade vi om att en vikarie på lasarettet stängts av efter att hon misskött journalhanteringen i sitt jobb. Personen var anställd av ett bemanningsföretag och hyrdes ut till Gotlands kommun under sommaren. Frågan är om den händelsen påverkar den politiska ledningen att tänka om när det gäller att anlita bemanningsföretag? Socialdemokraten Åke Svensson sitter i hälso- sjukvårdsnämnden. Här ger han sin syn på fallet.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Tjuvar ute efter turisternas penningpung
Det gäller att hålla i penningpungen om man är turist på ön just nu. Det är en hel del turister som blir bestulna och enligt polisen är folk inte tillräckligt försiktiga om sina saker. Eter stötte på oförsiktiga turister på stan och de var inte oroliga. Elin Eriksson satt och åt lunch på en uteservering med väskan på marken, farligt tillgänglig för öns tjuvar.

Reporter johanna.eklundh@sr.se

Matlagning på medeltiden
Eter hälsade på hos Kapitelhusgården i Visby där det lagades mat på medeltida vis idag. Daniel Serra, doktorand i arkeologi, tipsar om sin favoritmat från den tiden; vinkokta fikon.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Korta gotlänningar under bar himmel
Ikväll vankas en ovanlig filmfestival i Visby. Vårrullen de Luxe heter den och det kommer att bjudas på filmkavalkad under stjärnorna i St Hans ruin. Det blir kärleksdramatik med månghundraårig historia i form av filmen Tristan och Isolde men också en hel del kortfilm producerad här på Gotland. Eter begav sig till ruinen och träffade Rasmus Streith som är en av kortfilmsmakarna och som visar sin film Egg ikväll.

Reporter johanna.eklundh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista