1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER TORSDAG 16 AUGUSTI

Viktiga stolpfynd
Vid utgrävningar i Othem har arkeologer hittat resterna av ett gårdshus från vikingatiden. Det är omkring en halv meter långa husstolpar som är ovanligt välbevarade. Eter tog på sig gummistövlarna å besökte en lerig utgrävningsplats.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Nya fisksorter
Tidigare i veckan berättade vi i Eter att flera företag väljer bort Östersjötorsken i sina produkter. Företag vill inte förknippas med att förstöra beståndet av torsk. Istället ökar användningen av andra sorters fisk som importeras till Sverige från Nya Zeeland och Asien. Populära arter just hoki och hajmal. Marinbiolog Inger Näslund från WWF berättar om de ”nya” fiskarterna och hur de mår.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Romateatern nöjda trots regn
En dag som denna, när dom mörka hotfulla regnmolnen tornar över ön, känner man verkligen att sommaren är slut. Och det är denna vecka som många går tillbaka till jobbet och sommarens nöjen stänger för säsongen. En av öns sommarinstitutioner som går i vinteride på söndag är Romateatern. Årets Shakespeareföreställning har tre föreställningar kvar i år och Eter fanns på plats vid den blöta klosterruinen för att summera sommaren.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Lön eller inte lön
Vilka krav kan man som präst ställa på att man ska ha betalt varje minut som man jobbar? Den diskussionen vill nu biskop Lennart Koskinen få igång. Koskinen menar att facket, kyrkans akademikerförbund, ställer orimliga krav på att präster och diakoner alltid ska ha betalt för varje grej som de gör.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Travet hyllar Elvis
Idag är det trettio år sedan Elvis dog och med anledning av det är det ett speciellt arrangemang på Visbytravet. Eter träffar sportchefen Klas-Göran Svensson och pratar om hur trav och Elvis går ihop.

Reporter johanna.eklundh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".