ETER FREDAG 17 AUGUSTI

Sveriges bästa på häst och vagn
Just nu pågår svenska mästerskapen i körning med häst och vagn på Bunge flygfält. Det handlar om att vara snabbast och mest precis med sin droska. Eter åkte till Bunge för att prata med kuskarna Eva Weijmar, Erik Mattsson och Josefine Johannesson.

Reporter therese.bergstedt@sr.se

Fullt på förskolan i Västerhejde
Det byggs bostäder som aldrig förr i Västerhejde socken och många barnfamiljer väljer att flytta dit. Men problemet är att det inte finns tillräckligt med förskoleplatser i området. En som fick erfara det är familjen Palmqvist i Vibble.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se


Konflikt på tidningen
Från och med fredag är de gotländska tidningarna GA och GT uttagna i den konflikt som råder mellan tidningsutgivarna och journalistförbundet. Den varslade konflikten innebär att ett 70-tal tidningar i hela landet tas ut i den första rundan. Arbetstidsblockaden gör att personalen inte får jobba mer än 40 timmar per vecka eller 8 timmar om dagen. Bengt Valentinsson är ordförande i journalistförbundets klubbstyrelse på Gotlands tidningar.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Runa berättar om sina 45 trogna år
Idag har Gotlands kommun en avtackning av 49 personer som jobbat inom vården och förra året gick i i pension. Det är ett tack för lång och trogen tjänst. En av de är Runa Holmberg-Lilja, som jobbat 45 år inom den kommunala vården, nästan hela tiden inom äldreomsorgen. Hon besökte Eterstudion på väg till avtackningsceremonin.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".