1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

ETER TISDAG 21 AUGUSTI

Guteskolans första skoldag
Gotlands nyaste friskola, Guteskolan, startade sin allra första termin under tisdagen. Eter var där.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Påskön och Gotland
Gotland har en hel del likheter med Påskön i Stilla havet. Det framkom vid den internationella arkeologikonferensen som högskolan arrangerar. Nära 200 forskare från 27 olika länder deltar under veckan och en av de som är forskaren Sonia Haoa.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Matfrossa i Dalhem
Under tisdagen arrangerades en matmässa i Dalhem, ett sorts genrep i en stor marknadsföringssatsning på gotländsk mat. I förlängningen handlar det om att sälja mer gotländsk mat i Stockholmsområdet. Eter besökte Dalhem. 
Reporter lasse.ahnell@sr.se


Lantmätarbrist försenar byggen
Personalbrist gör att Lantmäteriets handläggningstider blir längre och längre. I dag tar det fyra till sex månader för ett permanenthus och upp till ett år för ett fritidshus innan avstyckning och fastighetsbildning ligger klart. Eter träffar Susanna Collin, chef för lantmäteriet på Gotland.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Spontant och lekfullt

På tisdagen invigdes den s.k näridrottsplatsen på A7-området i Visby. Anläggningen syftar till att barn kan leka fritt och motionera utan krav. Vid invigningen var det en fotbollsmatch mellan barn och vuxna.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".