1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

ETER MÅNDAG 17 SEPTEMBER

Ett år har gått...
Ett år har gått efter att den borgerliga alliansen tog över den politiska makten på Gotland. Men vilken skillnad har det blivit? Eters reporter Karin Brindt har tittat närmare på de frågor som skiljer de politiska blocken åt.

Reporter karin.brindt@sr.se

Eter besökte också några arbetsplatser i Hemse för att höra vad folk anser om alliansens tid vid makten.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Här misshandlades 78-åring av ungdomar
Under helgen misshandlades en 78-årig, synskadad kvinna av några ungdomar. Kvinnan tror att det handlar om unga i 11-15-årsåldern. Här berättar kvinnan själv om händelsen.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Av hänsyn till den drabbade kvinnen har Eter valt att inte namnge henne.

Kriminalinspektör Fredrik Persson ger sin syn på helgens händelse och ungdomsbrottsligheten.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


200 kommunanställda blir privata
Minst 200 kommunanställda kommer att bli privatanställda de närmaste åren när kommunal verksamhet läggs ut på privat entreprenad. Det blir följden av det beslut den borgerliga majoriteten i social- och omsorgsnämnden fattade i april, om att konkurrensutsätta verksamhet både i Visby och på landsbygden. Moderatpolitikern Gustaf Hoffstedt motiverar beslutet.

Reporter karin.brindt@sr.se


Nya slagfältsfynd i Mästerby
Vid Fjäle myr i Mästerby fortsatte i morse de arkeologiska undersökningar som startade förra hösten och som ska försöka kasta ljus över Valdemar Atterdags strider på den gotländska landsbygden. Efter bara en halv dags sökning med metalldetektorer har arkeologen Maria Lingström och engagerade Mästerbybor stött på en hel del föremål i jorden.


Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista