1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER ONSDAG 19 SEPTEMBER

Lär sig skydda sig mot gasen
Under onsdagen hölls en övning som handlade om att möta hotet av gas. Övningen startar när en fiskebåt i Burgsvik råkar få upp gammal senapsgas i trålen.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Dubbla elräkningar
Energibolaget Geab har fortsatta problem med sina fakturor. Geab har köpt in ett nytt faktureringssystem som ska underlätta distributionen, men hittills har det också skapat mycket besvär. Under tisdagen kom elräkningen för den här månaden och 1400 elkunder fick då dubbla räkningar, trots att de bara skulle ha en. Håkan Karlsson är ekonomichef på Geab.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Privat hemtjänst gläder de äldre
Det har gått två år sen politikerna på ön beslutade om att införa ett så kallat kundvalssystem inom hemtjänsten. Det hela går ut på att den som har hemtjänst själv får välja vem som ska stå för hemtjänsten, kommunen eller något av sex privata företag som jobbar med hemtjänst. Under det senaste året har företagens andel av hemtjänsten fördubblats, och Eter följde med den privata hemtjänsten på besök i Ljugarn, hos Maj-Lis och Erik Pettersson.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Hoppfullt på Gutavallen

I dag har Gutavallens gräsplan, löparbanor och läktare invaderats av nära 900 barn från hela Gotland. Det var dags igen för skol-DM i friidrott i grenarna löpning 60 meter och 800 meter, längdhopp, kula och höjdhopp.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista