1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER FREDAG 21 SEPTEMBER

Fullt på hunddagiset
När antalet barn blir färre på Gotland finns det andra dagis som är överfulla. Trycket är stort och köerna är långa när det handlar om plats till hunddagiset utanför Visby. Eter gjorde ett besök för att träffa hundarna och föreståndaren Anna Dahlström Danneker.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Jag tänkte inte...bara gjorde
Under fredagen utbröt en brand på Terra Nova i Visby där grannarna ingrep för att rädda den kvinna som fanns inne i lägenheten. Benita Brinck Björklund var en av de som försökte rädda liv.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Försvaret säger nej till skolelever
Varje höst brukar åttondeklasserna på Södervärnsskolan i Visby ha lägerliv där de tillsammans med lärare åker ut i skogen för att övernatta utomhus ett dygn. De senaste åren har skolan fått använda marken av försvaret för utflykten, men i år har militären sagt nej. Anledningen är att försvaret anser att lärare och elever missköter sig och gör för stor åverkan på skjutfältet. Anniken Brag-Erixon är gymnastiklärare på Södersvärnsskolan och berättar om det som hänt.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Tragisk komedi på Länsteatern
Länsteatern har nästa vecka premiär på en ny pjäs som ska visas både i Visby och på bygdegårdarna runt om på ön. Lennart Bäck, Lena Bogegård och författarinnan Ingegerd Montan medverkar i föreställningen heter Varifrån är vinden och idag gavs det ett smakprov.


Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista