1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Folke Frendin VISIR och Fredrik Söderhielm Non Smoking Generation

ETER MÅNDAG 24 SEPTEMBER

Fler konkurrerar om paketen
Nu ger sig transportföretaget DHL, som ägs av tyska Posten, in på paketmarknaden för privatpersoner. Den första november öppnar DHL 12 nya in- och utlämningsställen för paket på Gotland, i livsmedelsbutiker, bensinmackar och på andra serviceställen runt om på ön. Hör DHL om planerna och Posten om den nya konkurrensen.
Reporter anna.jutehammar@sr.se

Öde på gamla djurparken
Djurparken i Alskog var för några år sedan ett av de största besöksmålen på Gotland, men numera är det tomt. Det var behandlingshemmet Hassela som köpte parken och Eter gjorde ett besök på platsen för att ta reda på vad som hände.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Felsadlat på Gotland
Nio av tio hästägare har sadlar som inte är rätt utformade för sin häst. Det är många hästägare har dålig koll på sadlarna och det kan i förlängningen skada hästarna. Det säger i alla fall sadelmakaren Jimmy Inserte som då och då besöker Gotland för att kolla hur hästägarna sköter sina sadlar.


Reporter lasse.ahnell@sr.se


Gutetränaren om nedflyttningen
Igår blev det klart att Gotlands bästa fotbollslag på herrsidan, VIF Gute, ramlar ned ett steg i seriesystemet och i spelar i div 2 nästa säsong.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Kommunanställda diskuterade rökning

Det har varit en speciell utbildningsdag som handlar om tobak. På lasarettet i Visby kommunanställda, olika experter och politiker diskuterat hur man ska få gotlänningar att röka och snusa mindre.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista