1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER 25 SEPTEMBER 2007

Pappagrupper på Gotland läggs ner

De så kallade pappagrupperna på Gotland där blivande pappor kunnat träffas, läggs ner trots att omkring 700 män hittills varit med under de tolv år som grupperna funnits.Bo Hansen som har hållit i alla grupperna, men nu har han satt punkt för pappagrupp nummer 100.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Besvärlig hussvamp hemsöker visbyhus

Ett hus i Visby innerstad har drabbats av den fruktade hussvampen och måste nu saneras och kanske till och med rivas. Huset tillhör Birger Anderssons arkitektfirma på S:t Hansgatan och ingen - inte ens husägarna - får gå in där just nu förutom saneringsfirman. Ann-Louise Mårtensson som är platschef på Peabs byggservice var en av de första på plats för att titta på vad hussvampen hade ställt till med.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Störtregn orsakade översvämning i Malaga

Förra veckan orsakade ett plötsligt störtregn översvämning i en liten spansk by utanför Malaga.
När översvämningen drog med sig jordmassor, träd och bilar i störtfloden var det några gotlänningar som satt på ett hotell och såg alltihopa. Gotlands revisionsbyrå hade nämligen en konferens på hotellet. Ekonomen Annelie Atte berättar om händelsen


Reporter lasse.eskelind@sr.se  

Höga priser på 50-årsjubilerande baggauktion

I dag hölls den 50:e baggauktionen i följd på Gotland. Under 50 års tid har över 3000 baggar sålts - idag var toppriset 25 000 kronor på de 57 baggarna.
Gotlandsfåret har idag mycket hög kvalitet och efterfrågas ofta på fastlandet.


Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista