1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER FREDAG 28 SEPTEMBER

Vindkraftverk och kungsörnar på kollisionskurs

120 personer med örnkoll från hela Sverige samlas till kungsörnssymposium på Sudret. Vindkraftverk och örnar går inte alltid så bra ihop, det sker en del kollisioner där örnar dör. Örnkännarna besökte Näsudden - en idealisk plats både för örnar och vindkraftverk - särskilt en sådan här blåsig dag....

Reporter: anna.jutehammar@sr.se

Framtiden för Östercentrum
Handelns utredningsinstitut har fått uppdraget av kommunen och det gotländska näringslivet att utveckla Östercentrum i Visby. Eter har pratat med några gotlänningar om vad de vill ha och vi träffade också utredaren själv, Fredrik Kolterjahn.

Reporter: jonas.neuman@sr.se

Uppåt för Romateatern

I somras var det som vanligt Shakespeare i Roma när Romateatern spelade Hamlet i regi av Lars Norén. Nu gör den uppsättningen en turné runt om i Sverige genom ett samarbete mellan Romateatern och Riksteatern. Det är första gången som en Shakespeareuppsättning från Roma gör turné och det var premiär i Helsingör i tisdags. Christina Vainio är producent för Romateatern, och säger att den här turnén kommer att betyda mycket för Roma, Gotland och teatern.

Reporter: lars.eskelind@sr.se

Länsstyrelsen synade omstritt fiskeläge

Efter beslut i miljööverdomstolen kan strandbodar och fiskelägen få krav på sig att bli återställda som de var före sjuttiotalet. Det här berättade Jerker Loré när länsstyrelsens styrelse samlades vid Ygne fiskeläge söder om Visby, ett av de mest omstridda strandområdena.

Reporter: lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista