1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER MÅNDAG 1 OKTOBER

Gotländska kravlamm går hem i Stockholm

Nu exporteras gotländska Krav-lamm till Stockholm. För ett år sedan lade slakteriet i Visby ner satsningen på Krav-märkta lamm eftersom det inte lönade sig. Men det som inte går hem på Gotland, är hett i Stockholm. Curt Niklasson vid Sigsarve i Näs är en av de 18 bönder som levererar lamm till Stockholm, för när Visbyslakteriet inte längre var intresserrat var det bara att se sig om efter andra.

Reporter karin.brindt@sr.se


Move IT ska få fart på datoranvändandet

Alla på den gotländska landsbygden skall få chansen att lära sig använda datorn. Projektet Move-IT Gotland far runt på ön och besöker olika bygdegårdar för att visa datorn genom en rad olika kurser, i en anpassad studietakt. Idag var det premiär i bygdegården i Östergarn.

Reporter johannes.hallbom@sr.se


Småbanker har blivit med Sparbankskort

Hur många av oss är det som betalar med check numera? De flesta som inte betalar med kontanter har väl numera gått över till kort. Och nu kan också kunderna på de gotländska sparbankerna på landsbygden kan betala med kort. I våras introducerade sparbankerna på Gotland ett eget kort. Margareta Bandelin arbetar på Sparbanken Gute.

Reporter karin.brindt@sr.se


Anarki i färjekön till Fårö

Enligt en Fåröbo som skickat ett brev till kommunen har det rått anarki i Fåröfärjans kö i sommar. Den här fåröbön klagar över att många ställt sig i förtursfilen trots att de inte har rätt till det. För att få stå där måste man nämligen antingen vara fast boende på Fårö eller ha fast arbete på Fårö, men vara bosatt på Gotland. Erik Ohlsson är chef för Fåröfärjan.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Annika Fehlings Living Room flyttar till vinterträdgård

Annika Fehling är en av Gotlands flitigaste artister, känd för sitt Living Room.

I höst flyttar Living Room till Clarion Hotel Wisbys vinterträdgård.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".