1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TORSDAG 4 OKTOBER

Ofta bråk på natten vid Östercentrum

På onsdagskvällen var det ett gängbråk på McDonalds vid Östercentrum. Och det händer lite då och då att ungdomar stökar och bråkar där eller vid Max som också finns på Östercentrum. Förut var Alis kiosk strax utanför Österport samlingsplats för ungdomar och berusade kroggäster på väg hem. Men sedan de nya hamburgerställena kom har Ali Abadi inte de problemen. Marika Gardell på kommunens ungdomsenhet vill se fler vuxna på stan.


 

Starkt motstånd mot bygglov vid kulturhistorisk väg
Kommunen har gett byggnadslov till ett hus utmed Grötlingbos Ringväg, trots att boende i närheten och länsmuseet varit emot det. I framtiden kan det komma att bli fler nya hus längs den kulturhistoriskt intressanta vägen. Byggnadsnämndens ordförande Lars Thomsson (c) berättar om framtidsplanerna för Grötlingbos Ringväg.

 

Romateaterns insamling till litauiska barn
Varje sommar brukar det finnas insamlingsbössor vid Romateaterns föreställningar i Roma. På torsdagen lämnade teatern över de insamlade pengarna till organisationen Rädda barnen. Pengarna ska bland annat användas till Rädda barnens verksamhet för utsatta barn i Litauen, för att motverka så kallad trafficking.

 

Rädsla för att förlora jobbet kan orsaka abortökning
Antalet tonårsaborter på Gotland har nästan halverats om man jämför första halvåret i år med samma period förra året. Men det totala antalet gotländska aborter ligger ändå kvar på en ganska hög nivå och det innebär att aborterna bland dem som är äldre än 20 år har ökat. Gunilla Björklund, kurator på Kvinnomottagningen på Visby lasarett, träffar en del av de kvinnor som funderar på att göra abort och hon tror att många är rädda för preventivmedel och chansar på att de inte ska bli gravida.


Nya tips att ta till vid förkylning
Det kom ett brev till Eter, där en lyssnare undrade om det inte finns några nyheter inom förkylningsforskningen. Katarina Liljedahl, produktchef för Apoteket, berättar att det finns faktiskt en del nya saker att ta till i förkylningstider, men många vet inte om det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".