1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER TISDAG 9 OKTOBER

Motståndskraftiga bakterier sprids alltmer

Antalet fall av resistenta bakterier ökar på Gotland. Första halvåret i år har åtta fall av MRSA - som den egentligen kallas upptäckts på Gotland. Det handlar om bakterier som har utvecklat motståndskraft mot antibiotika och därför blir svåra att behandla.
Och smittan sprids inte alls bara inom vården, berättar Solgerd Gotvik som är hygiens- och smittskyddssjuksköterska på Visby lasarett.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se


Almedalsveckan ett starkt varumärke

Almedalsveckan får bra betyg i två olika undersökningar. Gotlands kommun har frågat arrangörer om bland annat kontakten med kommunen och arrangörerna är mycket nöjda. En grupp studenter vid marknadskommunikationslinjen vid IHR -  Stockholms universitet, konstaterar att Almedalsveckan har ett mycket starkt varumärke och har identifierat ett begrepp som de kallar för ”Almedalsandan”.
Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Kommunal upphandling kan tvinga folk att flytta

Gotlands kommun slutar köpa el från Gotlands energi AB, GEAB och har tecknat nytt avtal med norska Kraft och Kultur som blir billigare, vilket upprört många.
För ett par år sen handlade det om bokning av färdtjänst och sjukresor, som sköttes av SOS Alarm i Visby och Jan-Otto Steen var ordförande i fackklubben för HTF när de förlorade kommunen som kund.

Reporter
jonas.neuman@sr.se

Kulturting i kongresshallen Wisby Strand

Gotlands Kulturting samlades i kongresshallen Wisby Strand, där bland annat ny kulturpolitik, kultursponsring och nya arenor för kulturen diskuterades. En av de speciellt inbjudna var Keith Wijkander, huvudsekreterare för den statliga kulturutredningen.

Reporter
ulrika.uusitalo@sr.se

New York Times skriver om Bergmans  Fårö

Den stora amerikanska dagstidningen New York Times publicerar en stor artikel i resebilagan om Bergmans Fårö, där reportern bland annat föreställer sig skulle kunna finnas tomtar. Men artikeln ger en ganska sann och vacker bild av Fårö och kanske kan locka en del amerikanska turister att besöka ön, tror Sveriges Radios Washington-korrespondent Ginna Lindberg.


Reporter

ginna.lindberg@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".