1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER ONSDAG 10 OKTOBER

Röda Korset avbryter samarbete med Entebbe

Efter oegentligheter, hot och mobbning avslutar Röda Korset på Gotland sitt samarbete med Entebbe i det östafrikanska landet Uganda, som pågått sedan 2000.

Anna Samelius som är rödakorskonsulent på Gotland säger att det inte känns riktigt rätt när den nya ordföranden sparkat folk och istället placerat släkt på olika poster.


Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

Arbetscentrum läggs troligen ner

Arbetscentrum på Gotland läggs troligen ner nästa år och 14 personer varslas om uppsägning. Kommunstyrelsen på Gotland väntas ta beslutet i slutet av oktober.
Arbetscentrum har funnits i 27 år och har jobbet med bland annat många ungdomar och långtidsarbetslösa, ibland över 1000 om året. Birgitta Nylund är chef för arbetscentrum.


Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Mansforum ska ge männen någon att prata med

Mansforum vill de nu ge alla män på ön en chans att få någon att prata med några timmar en kväll i veckan.
Fyra män som jobbar med sociala frågor på Gotlands kommun tycker att männen sällan kommer med i samtalen när det blir problem i familjen.
Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Ny samtalsgrupp för män som slår

Frivården inom kriminalvården kommer att starta en samtalsgrupp för män som slår kvinnor. De männen har dömts till behandling, men Marita Olsson på frivården trodde tidigare att de även skulle kunna ta med män som söker hjälp frivilligt - men så blev det inte:

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".