ETER TORSDAG 11 OKTOBER

Misstroendeförklaring riktas mot räddningschefen


Ett 30-tal brandmän har skrivit ett brev till kommunledningen och kräver att räddningschefen Johan Kallum ska avgå.
Räddningstjänsten har besparingskrav på sig och befinner sig just nu i en turbulent tid, men Henrik Johansson, som är fackligt aktiv bland brandmännen säger att det inte handlar om besparingarna.
Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Johan Kallum, som suttit i samtal med regiondirektören Bo Dahlöf, håller med om att kritiken är allvarlig, men har inga planer att avgå.
Reporter:
henrik.wallenius@sr.se

300 allmänläkare kongressar i Visby

 

Trehundra allmänläkare från hela landet samlas på Gotland just nu. Det är Svensk förening för allmänmedicin som har sitt årliga möte. Platsen är kongresshallen Wisby Strand, men det viktigaste - det är att få träffa kollegor...

 

Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

Fyra misstänks för stölder i affärer

Det har varit flera stölder i gotländska affärer de senaste dagarna. Polisen har gripit fyra personer som är misstänkta för brotten. Tydligen är det en sorts liga som är i farten. En av de affärer som drabbades var affären i Vibble. Butikschefen Rolf Cedersten berättar hur stölden gick till.

Reporter:
jonas.linne@sr.se

Stiftelsen Friends jobbar mot mobbning

Problemen med mobbning på skolorna är stort runt om i Sverige, så även på Gotland. Och den här veckan pågår det ett speciellt antimobbningsarbete på två skolor på Gotland. Fårösundsskolan och Högbyskolan i Hemse. Och med i projektet finns stiftelsen Friends. En organsiation som jobbar mot mobbing. Och idag var Karin Ringheim från just Friends på plats i Fårösund.

Reporter:
jonas.linne@sr.se

Ljumma reaktioner på Nobelpriset till Lessing


Nobelpriset i litteratur 2007 går till den brittiska författarinnan Doris Lessing. Men på Östersjöns författar- och översättarcentrum, dit Eter hade sökt sig för att få litteraturvibbar, var stämningen lite avmätt efter att hennes namn lästs upp.


Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista