ETER TISDAG 16 OKTOBER

Vårdförbundet: kommunen bryter mot kollektivavtalet
Gotlands kommun blåser sina anställda på pengar och ersättning som de har rätt till. Det menar vårdförbundet som nu kräver skadestånd av kommunen. Vårdförbundet hävdar att flextiden för deras medlemmar utnyttjas på ett felaktigt sätt. Vårdförbundets avdelningsordförande Maria Ahlmark säger att kommunen därmed bryter mot det kollektivavtal som finns.

Reporter jonas.linne@sr.se


Global Gotlands integrationspris till Hassela
Hassela får årets integrationspris på Gotland. Föreningen Global Gotland delar ut ett pris till den som de anser gör ett bra arbete för integration och förståelse mellan olika kulturer. Det är sjunde gången som priset delas ut och det går i år till Hassela.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Nagelbitardag för Danne Attlerud
I eftermiddags offentliggjordes vilka bidrag som ska delta i melodifestivalen och en av de som alltid är med i sammanhanget är gotländske låtskrivaren Danne Attlerud. I år fick han inte med något bidrag. Vi pratade med honom inför presentationen.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Goda tryffeltider
Det är nu den eftertraktade tryffeln som växer ihop med trädrötter under markytan. I år är ett riktigt bra tryffelår på Gotland eftersom sommaren inte var så torr som den brukar. Ulla Berglund och Carina Ahlqvist var ute på tryffeljakt i ett änge i Rute vid lunchtid idag och Eter följde med när de specialtränade Lagotto-hundarna Dessi och Ockra fick upp ett tryffelspår.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Författarmöten på bokens dag
Idag firas bokens dag med en rad olika aktiviteter. Ikväll kommer några kända författare att föreläsa i Visby. Vi träffar en av dem som håller på att förbereda sig inför kvällen.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista