ETER TORSDAG 18 OKTOBER

Bilden av en sten
Många av de bildstenar som hittas på Gotland finns i Stenkyrka och nu har ytterligare en vikingatida bildsten hittats vid kyrkogården. Eter gjorde ett besök på fyndplatsen och pratade med de inblandade.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Att lita på en väderprognos
Det kom e-post till eter som handlar om SMHI’s prognoser. Lyssnaren undrade om klimatförändringarna gör att det blir svårare att ställa prognoser och om det stämmer att prognoserna bygger på väderdata som gjorts de senaste 100 åren. Vi ringde till meteorologen Sten Laurin på SMHI.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Snart dags för flytt
Inom kommunen arbetas det hårt med den kommande flytten av drygt 500 arbetsplatser till det gamla kasernområdet P 18. Eter träffade två av de inblandade Jan-Olof Henriksson och Jesper Andersson för att höra hur långt de har kommit.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Bingan öppnade igen
I dag fick Bingeby tillbaka en lokal mataffär när Bingebyhallen öppnade igen i ny regi. Affären har varit stängd sen i april, men det är många som har saknat en närbutik i området där det bor många pensionärer. Vi åkte till Bingan för att prata med premiärkunderna, många var nöjda, men en del tyckte att det var lite dyrt.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Sjukvårdens framtid utredd
Den gotländska sjukvården tär inte bara på samhällsekonomin. Vården ger både jobb och utvecklar Gotland som region. Det kan man läsa i sjukvårdens nya framtidsutredning där Katarihna Michanek har varit programledare.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista