ETER FREDAG 19 OKTOBER

Brister i hygienen på slakteriet i Visby
Det finns brister i hygienen på Scans slakteri i Visby, visar en kontroll som Livsmedelsverket har gjort. Visbyslakteriet är ett av sex i landet som fått föreläggande om att de måste rätta till problemen. Om hygienen inte har blivit bättre vid nästa inspektion kan slakteriet mista sitt tillstånd. Ledningen i Visby vill inte kommentera bristerna utan hänvisar till Scans informationschef Margareta Thorgren.


 

Stödgala för hemlösa
I morgon lördag ska det arrangeras en stödgala till förmån för Gotlands hemlösa. En av arrangörerna bakom det här är organisationen Kris, Kriminellas revansch i samhället. Robert Bolin är samordnare i Kris på Gotland.


 

Freddy Sirland: Förskolan i Rone blir kvar
Efter nästa års vårtermin kommer Rone skola att läggas ner, men förskolan kommer att vara kvar. Det är de beslut som ligger fast nu. Men många boende i Rone tror att även förskolan kommer att läggas ned när skolan försvinner och en del föräldrar har redan börjat undersöka andra alternativ. Men Freddy Sirland på barn- och utbildningsförvaltningen vill lugna föräldrarna och påpekar att förskolan blir kvar.


 

Företagen ska satsa på affärer österut
Gotländska företag måste våga satsa mer på affärer med våra grannländer och det är österut som de gotländska företagen ska söka sig. Det anser Östsvenska handelskammaren där Marina Andersson arbetar med internationell handel för att hjälpa de gotländska företagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista