ETER TISDAG 23 OKTOBER

Risk för dyrare bussbiljetter nästa år
Den höjda dieselskatten gör att kostnaderna för kollektivtrafiken på ön kommer att öka med en kvarts miljon kronor nästa år. Det kan innebära dyrare biljetter och indragna turer, om inte politikerna skjuter till de pengarna. Per-Arne Jonsson är ansvarig för kollektivtrafiken på Gotland.


 

Bygg och teknik populärt bland 90-talisterna
Många skolor på Gotland kan komma att läggas ned eftersom det inte finns så många barn längre. Men i början av 90-talet föddes väldigt många barn på Gotland och det märks nu på gymnasiet. Aldrig tidigare har så många elever på gymnasiet utbildat sig inom bygg och tekniksektorn. Lars Nordahl är rektor på Christopher Polhemgymnasiet.


 

 

Liten risk att bli biten av sälar
I Eter igår hörde vi fritidsfiskaren Sune Ohlsson från Näs berätta om hur han blev omringad av sälar när han föll i vattnet efter att hans båt slagit runt. Ett tiotal sälar simmade runt honom och Sune berättade att han var orolig för att bli biten av de framfusiga gråsälarna. Men är det egentligen farligt att simma med sälar? Vi ringde upp sälforskaren Olle Karlsson på Naturhistoriska Riksmuseet för att ta reda på det.


Gotland starkt varumärke i landet
Om man säger Tärnaby, Kumla, Täckomatorp och Gotland så tänker vi alla på olika saker. Alla är platser och i princip sina egna varumärken. Idag presenterade konsulten Johan Graffman en omfattande analys av vad platsvarumärket Gotland står för. Kort sagt vad nästan tusen personer och organisationer vet och tycker om Gotland. Så vad är då varumärket Gotland?


 

Kreativt höstlov för lärarna
Nu under höstlovet sitter mer än 1 200 kommunalanställda pedagoger på skolbänken under temat ”kreativa lärmiljöer”. Eter kollar om de lär sig något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista