1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER MÅNDAG 29 OKTOBER


Moderaterna vill sälja Svenska spel
I helgen beslutade moderaterna att arbeta för en försäljning av det statliga företaget Svenska Spel. Stämman var inte helt enig, bland annat statsministern och finansminister var emot. Moderaternas ordförande på Gotland, Inger Harlevi, röstade för att sälja Svenska Spel.


 

Hårdare prioriteringar i gotländsk sjukvård
Den gotländska sjukvården måste spara pengar och ska därför inrikta sig på det mest akuta. Målet är att all hälso- och sjukvård ska listas på en skala från ett till fyra, där ett är högsta prioritet. Först ut att göra de nya listorna är de opererande avdelningarna på lasarettet.


 

Polisen ska förebygga våld med ny modell
Polisen på Gotland oroas av att det är så mycket våld på gator och offentliga platser på Gotland. Ofta är det unga berusade personer som blir våldsamma och för att förebygga det ska polisen börja tillämpa den så kallade Kronobergsmodellen.


 

Rockkarusellen ny tävling för oetablerade band
Studiefrämjandet startar nu en musiktävling som ska hållas på öns fritidsgårdar. Tanken är att oetablerade band ska få chansen att visa upp sig och spela sin musik. I slutändan utses en vinnare som får representera Gotland i riksfinalen senare i vår. Konceptet finns redan på andra håll i landet. Timas Eliasson från Studiefrämjandet berättar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".