1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER ONSDAG 31 OKTOBER

”Oförskämt bra sommar”
Turistbranschen har haft en bra säsong, trots det dåliga vädret. Antalet resenärer är ungefär som i fjol, 750 000, men de stannar längre och kongresshallen har fått många turistföretag att hålla öppet längre, konstaterar Gotlands Turistförenings utvecklingschef Mats Jansson på årets turistdag. Där presenterades också en undersökning som visar att Medeltidsveckan drar in stora summor pengar till turistgotland.


 

Just Radios siste anställde lämnar stationen
Idag gick ett flyttlass från närradiokanalen Just Radio, när den sista anställde lämnade stationen. Just Radios ledning har fått hård kritik i media de senaste dagarna bland annat för brister i den ekonomiska redovisningen. Idag var det också sista dagen på jobbet för den sisté anställde, Andreas Hemmander, som uppmanats att tömma lokalen på privata ägodelar och lämna tillbaka nyckeln.


Varmare klimat påverkar jordbruket
Våtare, varmare och vildare - det är vad de gotländska lantbrukarna kan vänta sig av klimatet framöver. Klimatförändringarna stod i centrum när LRF Gotland hade temadag på Suderbys herrgård. Peter Lundberg är omvärldsanalytiker på LRF och det är ingen slump att just klimatförändringen står överst på hans lista med omvärldsfaktorer som påverkar jordbruket.


 

Asha Ali nybliven gotlänning
Asha Ali fick sitt stora genombrott 2005. Förra året släpptes hennes debutalbum, Asha Ali, som blev nominerat till enGrammis. Född i Etiopien, bott i Stockholm, men nu har hon flyttat till Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".