1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TORSDAG 1 NOVEMBER

Ekologisk frukt förpackas i plast
Ekologiska bananerna, äpplena och päronen förpackas i plastpåsar till skillnad från den vanliga frukten. Varför är det så? undrade vi. På Ica Torgkassen i Visby träffade Eter några kunder som funderade lite över samma sak.


 

Polisen vill ha motorcyklar
Motorcyklister blåser förbi poliskontroller i 190 och polisen har inte en chans att hinna ifatt. Så ser verkligheten ut för den gotländska polisen just nu, eftersom det inte finns någon motorcykelpolis på ön.


 

Fixar-Märta hjälper Gotlands gamla
Äldre gotlänningar ska få hjälp med små ärenden i hemmet. Social- och omsorgsnämnden har bestämt att kommunen ska prova att ha en så kallad Fixar-Malte som kommer hem till och hjälper dem som är 70 år eller äldre.

Fast nämndens ordförande, Gustaf Hoffstedt (m) vill välja ett annat namn på fixar-tjänsten.


 

Vindruvor från varmare breddgrader i Herrvik
Gotlands klimat blir allt gynnsammare för vinodling. Det konstaterar fiskaren och sjömannen Anders Östman som nu själv startar egen ekologisk vintillverkning i Herrrvik. Intresset för att odla har han haft länge.


 

Eter går på schackklubb
Varje torsdag har Visby schackklubb träning på eftermiddagarna. Det är deras juniorverksamhet som tränar schackspel och då bjuder man också in alla som vill lära sig mer om schack. Eters Lasse Ahnell ska ta reda på hur det går till när man tränar schack.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".