1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TISDAG 27 NOVEMBER

”Viktigt att ungdomarna har någonstans att ta vägen”
Kommunen vill lägga ner fritidsgården i Lärbro för att spara pengar. Jessica Wikström, som brukar vara på gården, berättar om protesterna mot stängningen. Kriminalinspektör Fredrik Persson tror att det är viktigt att ungdomarna har någon annanstans att ta vägen, där det finns vuxna.


 

Fullmäktigeordföranden irriterad över votering
Några ledamöter i kommunfullmäktige är irriterade på kommunfullmäktiges ordförande, Lilian Edwards (m), som de tycker har en negativ attityd till politiker som vill att rösterna ska räknas under mötet. Vid ett par tillfällen i Radio Gotlands internetsändningar från fullmäktigemötet hördes Lilian Edwards muttra över voteringskraven.


 

Sopornas väg till återvinning
Den nya kommunala sophämtningen med källsortering börjar att gälla vid årsskiftet.  Först ut med att få soporna hämtade av nya sopbilar som väger soporna är de 17 sydligaste socknarna. Men vart tar då soporna vägen? Eters reporter Lasse Ahnell försöker reda ut.


 

Färre tunga lyft och hörselskador med ny teknik
Ny teknik ska se till att musiker får en bättre arbetsmiljö. Sedan några år tillbaka finns det nya system inom musikerbranschen som nu börjar få genomslag.


 

Honungsprojekt på Lövsta
Lika vanligt som att kaffe och te serveras, är att det finns sockerbitar och mjölk på serveringsbordet. I framtiden kan möjligen en gotländsk produkt bli lika självklar på kafébordet, nämligen gotländsk honung som just nu tas fram på Lövsta landsbygdscentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".