ETER ONSDAG 28 NOVEMBER

Färre tidningar ger färre besökare
Biblioteken på Gotland sparar in på tidningar och tidskrifter i pappersform. Allt fler tidskrifter och dagstidningar går över till digital form och kommer istället att finnas i databaser.

Men färre tidskrifter kan få konsekvenser. Svensk Biblioteksförening märkt att om antalet tidsskrifter minskar, så minskar också antalet besökare på biblioteken.


 

Tuff match väntar Visby Ladies
Ikväll möter basketlaget Visby Ladies storfavoriterna Solna i hemmamatchen i Södervärnshallen. Eter ringde upp tränaren Anders ”Leo” Pettersson inför matchen.


 

Gotländsk uppfinning ger nytt liv åt gamla blixtlås
Jens Leveau driver ett gotländskt företag som har utvecklat en liten mojäng som lagar trasiga blixtlås, utan att de behöver bytas ut. Han hoppas att den här uppfinningen ska bli lika populär som gemet eller säkerhetsnålen.


 

Brandsäkerhet viktigt i adventstider
På söndag är det första advent och då tänds miljontals med stearinljus i våra hem. Öppen eld ger alltid en större risk att det kan börja brinna, därför måste vi nu också se över brandsäkerheten. Alternativet kanske är att vi inte har något hem när vi sen vill fira jul.


 

Stort intresse för Vision 2025 bland företagarna
Spegelsalen på Wisby hotell var överfull när en stor del av Gotlands företagare samlades för att tycka till om hur näringslivet ska kunna utvecklas fram till 20-talet. Meningen var att samla ihop synpunkter inför programmet Vision 2025.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista