1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER ONSDAG 5 DECEMBER

Nyplanterade träd förargar boende i Visbyhus

En rad träd har planterats mellan husen på Brömsebrolunden och Kung Magnus väg i Visby. Det har väckt stor irritation bland de nyinflyttade och även de boende i de äldre husen längre norrut på Kung Magnus väg, eftersom de befarar att träden kommer att skymma utsikten mot ringmuren och världsarvsstaden.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Bredband kan bli sytråd på landsbygden

Gotlänningar på landsbygden som Mats Olofsson i Väte, tycker inte att de kan få tillräckligt bra bredband, trots att Gotlands energi AB - GEAB har avtal med kommunen om att ordna bredband till 98 procent av alla på ön. Kommunens IT ansvariga Anne Ståhl Mouse är nöjd med Geabs bredband, men efter påtryckningar vill kommunalrådet Lars  Thomsson (c) ha en utvärdering av GEABs bredband.

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Almis vd Christer Granegård slutar

AlmiFöretagspartners vd. Christer Granegård, slutar nästa år och går i pension i förtid. Han kom till Gotland i slutet av 80-talet och har varit både planeringsdirektör på länsstyrelsen och arbetsmarknadsdirektör innan han hamnade på Almi där han ansvarat för rådgivning och utbildning av småföretag.

Reporter:
ulrika.uusitalo@sr.se

Lärare får lära sig mer om sex och sånt...

Ett gäng lärare, skolsköterskor och kuratorer har satt sig vid skolbänken för att lära sig mer om hur man kan snacka sex med eleverna. Enligt skolpersonalen verkar det råda en viss förvirring om VAD det egentligen är man ska prata om och HUR man ska prata om det med eleverna. Och vad hinner man egentligen med på tio timmars livskunskap?

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".