ETER MÅNDAG 14 JANUARI

Idrottsanläggningar kan bli privatiserade.

Ishallen och A7-hallen är några exempel på sport- och fritidsanläggningar där det nu diskuteras en försäljning.
En utförsäljning av driften av Solbergabadet utreds nu av tjänstemännen på kultur- och fritidsförvaltningen.
Redan 2002 var kommunen på gång att upphandla driften av Solbergabadet, men beslutade att ändå fortsätta driva badet i egen regi. Då var Visby Simsällskap intresserade av att ta över och intresset har inte svalnat säger föreningens ordförande Kjellåke Nordström.

Kommunen har också en längre tid haft planer på att sälja sport- och friidrottsanläggningen Klintevallen i Klintehamn som i dag förvaltas av Tekniska förvaltningen. Klintehamns IK får sedan många år bidrag från kultur- och fritidsförvaltningen för att sköta anläggningen och KIK har länge velat köpa Klintevallen. I våras var allt klart för en försäljning, berättar föreningens ordförande Urban Olofsson, men då bromsade kommunen.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Miljöfarligt avfall dumpat i skogen

Över hundra bilbatterier har dumpats i skogen strax öster om Visby. Det var förra veckan som miljö- och hälsoskyddskontoret upptäckte batterierna som låg utspridda i två stora högar i skogen. Per-Eric Edlund är chef för miljö och hälsoskyddskontoret.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

 

 

Tandläkare delar ut böcker om rökavvänjning

Att få en bok när man går till tandläkaren är väl inte så vanligt. Men hos Peter Stade som arbetar på Folktandvården i Fårösund står en kartong full med böcker - fast det är inte han själv som köpt in dem:

Reporter:
karin.brindt@sr.se

Statister söks till filminspelning

Under två dagar har det varit filmfolk på Gotland för att leta statister inför den kommande filminspelningen av ”LasseMajas detektivbyrå - kameleontens hämnd”.
Ett mer symboliskt arvode utbetalas till de som har gott om tid att medverka som statister och man söker folk i åldrar mellan 16 - 99 år och gärna ovanliga människor som sticker ut. Statistansvarig är Elinor Isenberg som sköter uttagningen.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se