1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER TORSDAG 24 JANUARI

Tid för gymnasieval
Nästa vecka ska alla niondeklassare ha valt gymnasieprogram och genom åren har det blivit fler och fler utbildningar och skolor att välja på. Så här säger Stefan Andreasson, som är studie- och yrkesvägledare på Solbergaskolan, om valet som niorna nu ska göra.


 

Friskola eller kommunalt gymnasium?
Alternativen för en niondeklassare som ska välja till gymnasiet är många, kanske fler än någonsin tidigare. Vi bjöd in en representant för ett privat och en för det kommunala gymnasiet till studion: Birgit Eldh, vd för Donnergymnasiet och Charlotte Lilja, rektor för Richard Steffengymnasiet.

 


Sjöblom kritiserar hotellpriserna

De gotländska hotellen är för dyra vintertid och det innebär att konferensgäster tackar nej till att ha sina möten på Wisby strand.

Det hävdar Niklas Sjöblom som driver Wisby strand.


 


 

Glada miner i När
På onsdagseftermiddagen kom ett besked många väntat på i När. Skolan där kan drivas vidare, som friskola, när kommunen drar sig ur. Och många är glada.


 

Återanvända almanackan?
Vi fick en fråga från en lyssnare: Hur länge dröjer det innan man kan använda samma almanacka igen? Efter ett visst antal år så borde ju dagarna hamna på samma sätt igen...NÄR inträffar det?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".