1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER FREDAG 25 JANUARI

Kommunen anklagas för mygel

Kommunens stadsarkitekt har polisanmält en person i Slite för att personen har satt upp skyltar i samhället där han kallar kommunanställda och politiker för myglare och korrupta. Kommunalrådet Lars Thomsson (c) anser att det här är förtal.


Bakgrunden till bråket är en pizzeria. Mohammed Josef som tidigare har drivit en pizzeria i Hemse vill nu öppna en ny pizzeria i Slite, men det gillas inte av den här mannen som nu försöker stoppa det hela genom sina verbala angrepp mot kommunen. Josef själv tycker att det är tråkigt att välkomnas till Slite på det sättet.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se
lasse.ahnell@sr.se

Kulturrådet minskar bidrag till Gotlandsmusiken

Statens Kulturråd har beslutat hur mycket statliga pengar Gotlandsmusiken ska få i år. Det blir en sänkning med fem procent, trots att många på Gotland protesterat och regiondirektör Bo Dahllöf i elfte timmen vädjat om att Kulturrådet ska frysa länsmusikens bidrag på 2007 års nivå. Men så blev det alltså inte utan Gotlandsmusiken får klara sig med nästan en halv miljon mindre i år. Lilian Edwards är ordförande i Gotlandsmusiken.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Stor auktion med gotlandica

I helgen ska det säljas en hel rad med gotländska böcker.
Det är en stor samling böcker som går på auktion i Tofta och en av de som ligger bakom auktionen är läraren och Gotlandskännaren Calle Brobäck.


Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Hemse vårccentrum satsar på bättre mat för äldre

På Hemse vårdcentrum har de gamla fått större möjlighet att välja mat och maten anpassas mer till varje enskild person.
Det här är ett led i ett näringsprojekt som bekostas av Socialstyrelsen och går ut på att komma åt att många äldre lider av näringsbrist. Vi följde med en av de boende till köket på Hemse vårdcentrum där maten lagas av Birgitta Skoggren.

Reporter:
ulrika.uusitalo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".