1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER MÅNDAG 28 JANUARI

Skyddsrumsbesiktning kan bli dyrbar

På bilden syns ett garage med skyddsrum som byggts om till bostad. Men det kan bli svårt och dyrbart att besiktiga ombyggda skyddsrum.
Det saknas skyddsrumsplatser för nästan 23 000 gotlänningar och några nya skyddsrum byggs inte längre.
Varför har vi då skyddsrum och vad skall de skydda emot. Eter har fått följa med på en skyddsrumsbesiktning i ett ombyggt villagarage.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Person i äldreboende blev liggande tre dygn

En äldre person på ett seniorboende på Gotland blev liggande på golvet i sin lägenhet i tre dygn utan att vårdpersonal upptäckte vad som hänt. Den här händelsen inträffade i slutet av november, men anmäldes först en månad senare. Och det var inte förrän i början av januari som social- och omsorgsförvaltningen fick veta vad som hänt. Marianne Godin-Luthman är äldreomsorgschef.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Exotiska djurarter i köttdiskarna


Vad sägs om lite bisonmedaljoner eller kängurufilé till middag. Det kan man nämligen köpa nu i frysdisken i en gotländsk mataffär. I flera andra affärer kan man nu också köpa björn- och älgkött. Men är det egentligen okej att köpa och äta alla sorters kött? Lennart Åkerblom ansvarar för köttdisken på ICA Atterdags - en av de affärer på ön som valt att ta in lite udda köttsorter.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Gamla väderkvarnar på Sudret kartläggs

Hoburgs hembyggdsförening har fått 20 000 kronor från Lyckoslanten (EU:s Leader+) för att kartlägga väderkvarnarna på Storsudret. Och det här hoppas man ska kunna resultera i ett större projekt med pengar från EU - för att restaurera några av kvarnarna. Ing-Marie Tellström är aktiv i Hoburgs hembyggdsförening och ska göra jobbet.

Reporter:
helen.birch@sr.se

Ny spelare till Visby Ladies 

Basketlaget Visby Ladies har gjort klart med ett nyförvärv. Amerikanskan Crystal Washington, 188 centimeter lång, ska spela med Ladies för resten av säsongen, berättar biträdande tränaren Anders Leo Pettersson.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista