1 av 2
2 av 2

ETER TISDAG 29 JANUARI

Skolverkskritik mot  utbildning i gotländska skolor

Gotlands kommun lyckas inte ge eleverna tillräckligt bra undervisning och stöd för att de ska klara skolan. Det visar den inspektion av Gotlands kommun som Skolverket presenterade i dag. Barn- och utbildningsnämndens ordförande moderaten Lena Celion, kommenterar att bara var tredje till var fjärde elev inte klarar kunskapskraven.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

 

Hur farliga är vindkraftverken?

Årets januarimånad är den mest vindrika någonsin enligt vindkraftpersonal. Om det kan ha något samband med att det i fredags lossnade ett blad från vindkraftverket Kulle nummer 11 skall kommande utredningar visa.

Verket är ett av ett tiotal likadana och står i vindkraftparken Kulle på Näs. Det är med dagens mått ett mindre vindkraftverk på 850 kilowatt.

Verket som ägs av en privatperson i Skara och sköts av företaget Siral i Slite. Enligt Peter Sirland på Siral så fanns det folk på plats strax innan haveriet och de hörde inte några missljud från vindkraftverket,

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".