1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER ONSDAG 30 JANUARI

Gotlandsmusiken varslar alla anställda

En snart 200-årig verksamhet på Gotland kan vara på väg att försvinna, nämligen den professionella Blåsorkestern. Gotlandsmusiken har fått allt mindre pengar till verksamheten och nu varslas de 18 musikerna och de tre på administrationen, samtidigt som det ska göras en ny utredning, säger chefen Bengt Jerkland. 

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Oklart hur det blir med njursjukvården 

 

Njursjukvården på Visby lasarett ska konkurrensutsättas har politikerna beslutat. Men trots att det nu gått över ett år sedan det privata vårdföretaget Gambro först kom hit för att träffa sjukvårdsledningen, så har inget hänt.
För patienterna innebär det en osäkerhet, säger överläkare Thomas Kunze. 

Reporter:
karin.brindt@sr.se


Många åsikter om Kallbadhuset 

Det finns många åsikter kring renoveringen av Kallbadhuset vid Almedalden i Visby.
En del krögare är besvikna på att kommunen indirekt stöttar ”Kallis” som konkurrerar om gästerna. En annan diskussion gäller om Kallbadhuset ska vara ett allmänt bad för barnfamiljer eller ett festarställe några veckor sommartid.
Lars Andersson är ordförande i Sällskapet DBW, De badande vännerna, som var intresserade av att ta över badhuset, men hoppade av för att renoveringen inte blev som de hoppats.

Reporter:
tommy.lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".