1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Foto Olav Saltbones

ETER FREDAG 1 FEBRUARI

 

Besvikna ungdomar i Lärbro blir utan fritidsgård

Fritidsgården i Lärbro läggs ned, trots att politikerna i kultur- och fritidsnämnden gav hopp om att gården skulle få finnas kvar. Fredagkvällen skulle bli den sista kvällen som ungdomarna kunde samlas i fritidsgården, men i sista stund har gården fått ytterligare en månads nådatid.
Eter besökte gården.

Reporter:
ulrika.uusitalo@sr.se


Vilken koll har de på tekniska förvaltningen?
Hur är det ställt med kommuns tekniska förvaltning egentligen? Tekniska nämnden får bakläxa av länsrätten när det gäller avtalet med Nordstream och hamnen i Slite. Kongresshallen Wisby strand blev 50 miljoner kr dyrare än vad kommunen räknat med. Upphandlingen om busstrafiken måste göras om eftersom den var för dåligt underbyggd.

Eter träffade kommunens tekniske direktör Bertil Klintbom, för att fråga honom vilken koll han har. 

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se


Kraftfull förstärkning till Visby Ladies

Crystal Washington är 25 år, men inget basketproffs på heltid. Hon arbetar på ett gym i USA där hon också ansvarar för flera olika friskvårdsföretag. Men hon spelar basket i den näst högsta divisionen och har varit på gränsen att slå sig in i Womens NBA, den högsta ligan. Nu har hon fått tjänstledigt från jobbet och är här för två månader för att hjälpa Visby ladies.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

900 000 kr till behövande
Röda Korsets avdelning på Gotland samlade in 900 000 kr under 2007. Mona Nylund från Röda Korset berättar om pengarna.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".