1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

ETER ONSDAG 6 FEBRUARI

Missnöjda grisproducenter
Grisbönderna på Gotland är missnöjda med att Scan betalar dåligt och dessutom hinner slakteriet i Visby inte med alla grisar tid. Och de som skickar sina grisar till andra slakterier för att få bättre betalt, de hotas med böter av Scan för att de bryter mot kontraktet. Här hör ni Bengt Siggelin, ordförande för Gotlands grisproducenter.

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Gotländsk mat till 1400 butiker
Med hjälp av ALMI så kan nu alla gotländska livsmedelsproducenter, stora som små sälja sina varor till mer än hälften av Sveriges butiker. Vi ett internetnätverk finns 1400 ICA butiker att göra avtal med. Dan Widergren är en intresserad företagare.

Reporter
lasse.ahnell@sr.se


Narkotikamissbruket på ön
Narkotikaanvändningen på Gotland är mer utbredd än vad gemene man tror.
Kriminalinspektör Fredrik Södergren berättar om narkotikasituationen på ön.

Reporter
helen.birch@sr.se

Hör berättelsen om Jennica som började röka hasch redan som 13-åring och inte trodde att hon skulle överleva hennes 20-årsdag.

Reporter:
Jimmy Karlsson SR Jönköping (tack för hjälpen)
eter@sr.se


Det blev ett par semlor igår
Fettisdagen är en stor dag för många av öns bagare och konditorier. Eter ringde till några bagare för att höra om de sålde några semlor.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista