1 av 2
2 av 2

ETER TORSDAG 7 FEBRUARI

Många frågor kvar om betodlingens framtid
I dag har sockerbetsodlarna fått projektarbetet om betornas framtid att ta ställning till. Men frågorna verkar bara bli fler och fler och inget färdigt svar finns om framtiden.

Tre spår redovisas: etanol av betor, etanol och foder av betor och tillverkning av biogas i Visby, men då inte av betor utan av majs.

Svante Runfelt är betodlarnas ordförande.


 

Massor av gotlänningar vill kompostera hemma
Gotlänningarna är på väg att bli ett komposterande folk som aldrig förr. I takt med att den nya sorterande renhållningsordningen genomförs, strömmar ansökningarna in till miljö och hälsoskyddskontoret.

Folke Petersen är handläggare och har redan nu 700 ansökningar om hemkompost att ta ställning till. Billigare sopräkning blir det bara om han ger tillstånd att hemkompostera.


 

Rockkarusellen har snurrat igång
Igår kväll var det premiär för en gotländsk musiktävling, Rockkarusellen. Alla som ville fick vara med och det är olika uttagningstävlingar på öns fritidsgårdar under våren och sen blir det final senare.

Premiären hölls på fritidsgården Bubblan i Slite, där Sandra Othberg är fritidsledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".