ETER MÅNDAG 3 MARS

Hoffstedt kommenterar kritiserad hämtning
Förra veckan berättade vi att uniformerad polis kommit till en gotländsk skola för att hämta en tolvåring som skulle omhändertas enligt Lagen om Vård av Unga. Händelsen har väckt en del kritik, men enligt Social- och omsorgsförvaltningen var det här ett extremfall där det var befogat att begära hjälp av uniformerad polis, så kallad handräckning. 

Reporter anna.jutehammar@sr.se 
 


 

Moderaterna vill fylla fler stolar
I en annons söker moderaterna personer som vill vara med i en politisk utbildning. Partiombudsman Lars-Erik Benneck förklarar.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Lågt förtroende för Swedish meats
Förtroendet för Swedish meats är lågt bland de ägande köttproducenterna på ön. Det framgår av den regionstämma som hölls på måndagen. Nu vill styrelsen och några köttproducenter bilda ett inköpsbolag för att stärka böndernas ställning gentemot slakterierna men det finns också medlemmar som vill att Swedish meats skall likvideras och pengarna gå tillbaka till bönderna. 

Reporter tommy.lundberg@sr.se  


 

Stor satsning på Nicolairuinen
- S:t Nicolai ruin i Visby innerstad skall bli en av Europas mest spännande scener”, sa Jan Lundgren vid öppnandet av Nicolaiseminariet idag.

110 personer, allt ifrån närboende, tjänstemän och företagare till arkitekter finns på plats för att få och ge svar på vad Nikolai ruin betyder kulturhistoriskt och hur Nicolai ruin kan förändras.

Skydd för väder och vind, historiskt bevarande och att ge möjlighet till upplevelser, scenkonst och ett rum för eftertanke, det är ambitionen för projektet som på sikt ska finansieras av kulturintresserade personer och företag som ska köpa andelar till ett värde av 20-30 miljoner kronor.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

De brinner för gamla brandbilar
En del säger att en bil måste vara 30 år för att räknas som veteranbil, entusiasterna säger före 1905. Eters Lasse Ahnell hade besökt Gotlands Veteranbilklubb i deras bilverkstad i Endre.

Reporter lasse.ahnell@sr.se