1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

ETER 7 APRIL

Området kring S:t Nicolai undersöks med markradar

Arkeologer ska göra utgrävningar intill S:t Nicolai kyrkoruin inför den planerade upprustningen till en permanent kulturarena. Det ska bland annat byggas loger och toalettbyggnad.
Men i marken finns troligen både medeltida gravar och murrester och geologen Kjell Persson traskade fram och tillbaka på området släpande på en så kallad georadar, som ska ge arkeologerna en vink om var de ska gräva.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Vikarier i äldreomsorgen hamnar i resursteam

Allt fler vikarier inom kommunen hamnar i en vikariepool tills de kan slussas ut på en ny tjänst.
Det är ett sätt att möta de nya tuffare reglerna i lagen om anställningsskydd som gör att fler vikarier får fast jobb redan efter två års vikariat under en femårsperiod.
Märit Cedergren är verksamhetschef för äldreomsorgens så kallade resursteam.

Reporter:
ulrika.uusitalo@sr.se

FC Gute möter allsvenskt topplag

Fotbollslaget FC Gute kommer att få möta allsvenska Helsingborg i den andra omgången av Svenska cupen. Tränaren Bo Nilsson berättar om hur han ser på motståndet.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Almi vill locka fler kvinnor att starta företag

500 företag på Gotland befinner sig i riskzonen för nedläggning när företagsledarna vill gå i pension under de kommande åren. Nu satsar Almi bland annat på Gotland på att fler kvinnor skall våga bli företagare och köpa befintliga företag, för att rädda de gotländska jobben.
Elisabeth Lundahl är projektledare på Almi Gotland.


Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Skärpta krav på Svenska Spels nätpoker 

En granskning av Svenska Spels nätpoker handlar bland annat om hur bolaget har lyckats med att locka tillbaka spelare som börjat spela utomlands, hur mycket problem det är med spelmissbruk vid nätpoker och om Svenska Spels regler för att begränsa den tid och de pengar som spelaren lägger på poker, verkligen fungerar.
Enligt utredaren Lennart Gustavsson så orsaker Svenska spels nätpoker mindre problem än andra pokersajter:

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista