1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

ETER ONSDAG 9 APRIL

Politiker reagerar över oron i Bingebyområdet


Händelserna vid Bingebyområdet i norra Visby har nu också fått politiker att reagera starkt. En affärsinnehavare vid Bingeby har på senaste tiden blivit utsatt för både skadegörelse och hot. Vilka som ligger bakom är inte klarlagt, men det finns vissa misstankar mot ett gäng ungdomar i området.

Nu börjar också politikerna reagera och kräva att någonting görs. Både socialdemokraternas Åke Svensson och moderaten Gustaf Hoffstedt tycker att något behöver göras. 

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

.

Möte om framtidens fiskepolitik

Jordbruksminister Eskil Erlandssson bjöd in folk från olika fiskeriorganisationer inom EU för att prata om den gemensamma fiskeripolitiken i framtiden.

Reporter:
Ci Holmgren


Många hamnar i behov av upprustning

Det var en stående stålsponten som håller kajen på plats, som hade rostat sönder i Ronehamn, när en traktor höll på att  sjunka igenom kajen i början av året. 
Hamnchefen Mats Eriksson har nu begärt fler miljoner i tilläggsanslag för att reparera kajen i Ronehamn. Men det här är ändå bara början på en omfattande upprustning och investering av de gotländska hamnarna.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Gullin på hemmaplan igen

Länsteatern och Gotlandsmusiken har varit på Riksteaterturné i hela landet med föreställningen om Lars Gullins liv. Nu är de tillbaka på ön igen och nu startar en turné till bygdegårdar på Gotland.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".