1 av 3
2 av 3
3 av 3

ETER ONSDAG 16 APRIL

Åttio vårdförbundare varslas på ön
Om två och en halv vecka kan det bli strejk vid Visby lasarett. I dag lade Vårdförbundet ett varsel som berör 80 av deras medlemmar på Gotland, säger Maria Ahlmark som är ordförande för Vårdförbundet på Gotland.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


 

Lasarettspersonal drillas i att rädda nyfödda
I dag blev läget akut för ett nyfött barn på Visby lasarett som inte kom igång med andningen. Som tur var var det bara en övning, där utbildare från Södersjukhuset drillar barnmorskor, barnläkare, barnsjuksköterskor, narkosläkare och förlossningsläkare att fungera bättre i grupp för att rädda nyfödda barn som inte andas. Eter var med på övningen i förlossningsrummet.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


 

SM i mattcurling i Visby
I helgen är det SM i mattcurling i Visby ishall när 85 deltagare från hela landet ska göra upp om medaljerna.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Förlust för Klintehamn mot Brommapojkarna
Klintehamns damer förlorade med 6-0 mot Brommapojkarna i Svenska cupen i fotboll.

Reporter owe.jarlo@sr.se 


 

Sveriges Radios kör sjunger i Domkyrkan
Sveriges enda proffessionella kör framträder på Gotland. Det är en världsberömd kör som är inne på sin 83:e konsertsäsong. På onsdagskvällen blir det konsert och radioinspelning i Visby Domkyrka och kören, det är alltså Sveriges Radios radiokör, som inte bara sjunger på konserten.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".