1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

ETER TORSDAG 17 APRIL

Skjutbana i Hejdeby stängd
En skjutbana i Hejdeby har stängts på grund av att säkerheten är för dålig.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Stort intresse för nyöppnad butik
Idag var det invigning av butiken Clas Ohlson i Visby. Intresset var stort och kön var lång klockan 10 i förmiddags när portarna öppnades.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


 

Ingen ansvarsfrihet på måndagens fullmäktige
Gotlands kommunfullmäktige kommer inte att kunna fatta något beslut om kommunens årsredovisning vid sammanträdet på måndag.

Kommunfullmäktige kommer inte heller att kunna ta ställning till om kommunens nämnder och styrelser kan beviljas ansvarsfrihet. Orsaken är att kommunens revisorer inte blir klara med granskningen av försäljningen av fyra campingplatser på ön.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Regimkritisk rysk journalist gör film om gasledningen
Han var marinofficer i den ryska flottan och journalist. Efter att han avslöjat en rysk miljöskandal blev han gripen och fängslad. Nu är han på Gotland för att göra en dokumentär om det rysktyska gasbolaget Nord Stream. Eter har träffat Grigorij Pasko.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


 

Inspirationsdag om lokalt mathantverk
Älgkorv, fårsmör och rabarber- och rosépepparmarmelad. Det var några av de gårdsprodukter som avsmakades i dag på Lövsta när det hölls en inspirationsdag om lokalt mathantverk. Det var rådgivare från jämtländska Eldrimner, ett nationellt centrum för hantverksmässig livsmedelsförädling, som ville locka fler gotlänningar att satsa på gårdsproduktion. Bodil Cornell, som är verksamhetsledare på Eldrimner, tror att antalet små mathantverkare skulle kunna tiofaldigas på tio år.

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".